"Säg bara vad jag ska äta!"Har du någonsin sagt detta? För vissa människor verkar "gjorda-för-dig-måltider", exakta matplaner och hälsosamma recept som en självklar lösning på viktminskningskamper.

Men ta en titt på vad som hände i en nyligen genomförd 12-veckors dietstudie utförd av forskare vid Stanford University.

Under de första fyra veckorna fick deltagarna alla sina måltider och mellanmål – ingen matlagning, matförberedelser eller funderingar kring "Vad ska jag äta?"

Sedan, under de kommande åtta veckorna, var deltagarna på egen hand att planera, handla och laga mat som fungerade med den diet de följde.

Och resultaten:

Deltagarna föredrog att göra sina egna måltider framför att äta de måltider som de fick av en näringsforskare. (Under de andra 8 veckorna avböjde faktiskt alla 42 deltagare möjligheten att få sina måltider gjorda för dem.)


De sa att de ville ha expertskapade inköpslistor, måltidsidéer och recept, men använde dem inte.


Även med alla dessa resurser, gjorde de bara små justeringar av sin normala kost.


Slutsats:

 
Dieter löser vanligtvis inte de mest pressande problemen som människor har med att äta bättre.Vad behöver de flesta hjälp med?

 
Att bygga hållbara FÄRDIGHETER som hjälper dem att hantera portionsstorlekar, reglera sina känslor (utan mat) och välja näringsrik mat som de verkligen tycker om (för att nämna några).

För de flesta av oss har ganska bra koll på VAD vi ska äta.
Men konsekvent göra det?
Det är den verkliga utmaningen.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kontakta mig...
0 of 350
>