Från och med idag kan du boka in mig som Personlig Tränare hos Friskis&Svettis Eskilstuna. Det känns så jäkla kul att vara tillbaka på Friskis och samtidigt få möjligheten att driva och utveckla Coach Bjork AB. En kombination som jag knappt vågat tro på.

Coach Bjork har fokuserat på att erbjuda kick-ass-tjänster online, från Personlig Träning till träningsprogram och Bootcamps. Ingenting av detta kommer att förändras för att jag blir PT på Friskis. Coach Bjork kommer fortfarande att erbjuda ett smörgåsbord av grym träning och Personlig Träning Online. Nya program och Bootcamps kommer att komma online men ett sug efter att träffa människor IRL(In Real Life) började växa inom mig i slutet av förra året. Att guida, möta och följa motionärer/klienters utveckling gör mig både engagerad och lyckligt. Att få göra det på ett gym med grymma värderingar känns som grädden på moset. Att det dessutom är i en miljö som betytt otroligt mycket för mig personligen är nästan ogreppbart.
Utan Friskis hade jag nog inte haft yrket som Personlig Tränare. Det var där jag upptäckte min förmåga att inspirera andra och att få uttrycka mig genom träning. Alla träningskurser som jag fått medverka på och alla vänskapsband jag bundit. Att återigen dra på mig Friskisuniformen, i kombination som egen företagare, känns som att Cirkeln sluts.

Helt magiskt.

Tänk att allt detta började för snart 35 år sedan. I en unken gymnastiksal.

Jag minns det som igår. Jag befinner mig i Skogstorpsskolans gymnastiksal, den instängda lukten blandas med svettdoft från ett 30-tal tanter och gubbar. Jag är sju år och sitter högt upp på en tjockmadrass och tittar när min mamma och de andra tränar tillsammans med jympaledaren Karin. Det såg urlöjligt ut och hur katten kan det vara bra träning när det inte finns en boll så långt ögat kan nå. Jag minns att jag lovade mig själv att aldrig vara med på ett sådant pass. Larvig träning! 
Inte kunde jag då tro att Friskis&Svettis skulle vara en central del i mitt vuxna jag.

Efter lumpen, runt sekelskiftet, köpte jag ett årskort på Friskis och pga av en kampanj utökades mitt gymkort med att även gälla på jympapassen. Att träna kondition på gymmet i början av 2000-talet skedde på någon form av konditionsmaskin, cirkelträning som är vanligt 2021 fanns inte på tapeten då.
Så för att få min konditionsträning lovade jag mig att börja jympa. Jäkligt lägligt så ledde Karin, hon från den svettiga gympasalen, lunchjympa på onsdagar. Än i dag kan jag minnas rutinen av att först gymma en timme och sedan glida ned på lunchjympan och efter det gå till jobbet i Bowlinghallen. Ett extra starkt minne är att jag kämpade i nära 4 månader med ett steg som Karin hade. Jag hade stenkoll på när steget kom, alltid på samma plats i samma låt. När låten började sprack ett leende upp på mina läppar, jag viste att jag skulle trassla in mina ben och armar. Nu gäller det bara att skratta åt sig själv och fokusera på att höger ben och vänster arm rör sig precis som hon-den-där-i-mitten(dvs jympaledaren Karin). Det var efter ett av dessa pass som verksamhetschefen frågade mig om jag inte ville söka för att själv bli jympaledare. Minns att jag hade svårt att tolka om hon var allvarlig eller bara ville retas med mig 😉 

En knäskada satte dock stop för att bli jympaledare så jag skickades istället iväg på en gyminstrutörs-utbildning. Året efter, 2005, utbildade jag mig till både skivstångsledare och jympaledare samt fick även en heltidsanställning som Gymansvarig hos Friskis&Svettis Eskilstuna.

Sen gick det snabbt.

Jag fick äran att leda träning på Sveriges största träningskonvent, Svettisdagarna, och blev dessutom utbildare för både Cirkelgym, Cirkelfys och individuell träning. Allt inom bara några år. I mitt uppdrag som inspiratör och utbildare har jag rest genom hela landet. Kört utbildning och medverkat på träningskonvent i Norge och utbildningskonvent i bl.a Kroatien och Spanien.
Förutom att ha vart anställd i Eskilstuna-föreningen har jag hunnit med att vara träningsansvarig hos Friskis&Svettis Södertälje och Träningsutvecklare hos Friskis&Svettis Riks. 

Det är med en oerhörd stolthet som jag ser tillbaka på min tid inom friskis. Många av mina bästa minnen och upplevelser i livet är kopplat till Friskis&Svettis. Alla härliga personer jag träffat och lärt mig så mycket av. Mina närmaste vänner har jag träffat genom friskis och dessutom träffade jag min fru på Friskis. Eller. Hon sökte för att bli gyminstruktör och på den tiden ansvarade jag för rekryteringen.

Ja. Hon blev antagen.
Men. Det är en helt annan berättelse.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kontakta mig...
0 of 350
>