Det har gått lite mer än två månader sen jag kontaktade Stefan på gymmet och frågade om han kunde hjälpa mig på nåt sätt.
Jag har ett ganska tungt arbete med mycket lyft och hantering av lastpallar och kartonger, och hade under en längre tid känt av smärta i ländryggen.

Jag tränade redan 3ggr i veckan och tyckte att jag hade hyfsad koll på kroppen men ryggen blev inte bättre.

träning-för-lagerarbetare

Bokade in en PT-timme

Stefan var i gymmet och tränade själv. Jag frågade honom om han skulle kunna hjälpa mig med mitt ryggproblem. Jag fick några stretchövningar att börja med men för att kunna hjälpa mig mer grundligt så behövde jag boka in et PT-tid.

En vecka senare träffades vi på en bokad PT timme. Vi inledde timmen med att sitta avskilt där jag fick berätta om mitt behov, varför jag vill ha hjälp. Jag berättade om ryggproblematiken, beskrev mitt arbete, min fritid och hur jag tränar just nu.
Efter några enklare tester kom fram till att jag skulle behöva ett träningsprogram där fokus låg på bålen och höfterna.

Enkla och användbara övningar där vi började med lättare vikter för att få in rätt teknik.

Minskad smärta

Jag lade all annan träning åt sidan och fokuserade på mitt nya program. Obehaget jag känt nästan konstant i ryggen avtog efter bara ett par veckor och jag kände mig ganska snabbt både stabilare och starkare i bålen.

Den känslan, mindre smärta och ökad styrka, triggar mig otroligt mycket!

Min massageterapeut som jag gått hos i flera år utbrister efter några veckor - "Det känns mjukare, inte så aggressivt som det brukar!"

Och där är jag nu!

Ser fram emot nästa träff

Vi har träffats en gång till, korrigerade lite i träningsprogrammet. Några övningar byttes ut och andra justerades. Jag hade ju tränat regelbundet och fått fin-fin utveckling och för att för att bli fortsatt bättre behövde nivån höjas något.

Jag kan fortfarande känna av ryggen efter en tung dag på jobbet och kommer kanske alltid att göra det till och från, men nu har jag stretchövningar att ta till vid dom tillfällena och jag blir allt starkare.

Känner mig väldigt peppad och ser fram emot nästa träff med min PT

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kontakta mig...
0 of 350
>