Okay. Jag fattar. Grönsaker kanske inte är det sexigaste att äta och knappast något som får de stora rubrikerna på lyxkrogar. Men. Här kommer några rader som sprider grönsakskärlek. Och vem vet. Kanske vågar du prova något nytt som du dessutom blir lite småkär i...

För det första, grönsaker är ju de livsmedel som är minst benägna att skada oss. Jag menar, när var senaste gången du hörde talas om någon som fick en allvarlig sjukdom på grund av att de åt för mycket broccoli? Det är väl ändå en ganska bra anledning att äta mer grönsaker?

Sedan finns det ju såklart alla de hälsomässiga fördelarna med att äta grönsaker. De innehåller massor av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som vår kropp behöver för att fungera som den ska. Och visste du att grönsaker också kan hjälpa till att hålla oss friska och motverka allt från förkylningar till cancer? Det är ju fanimig magi!

Men det bästa med grönsaker är faktiskt att de kan smaka riktigt gott. Ja, jag vet att det låter som en lögn, men det är sant! Ta till exempel sötpotatis - när den är bakad i ugnen med lite olivolja och kryddor kan den vara så himla god att jag skulle kunna gråta av lycka. Och vad sägs om en sallad med massor av olika grönsaker och en god dressing? Hallelujah!

Okej, jag ska sluta tjata nu. Men kom igen, ge grönsakerna en chans! Du behöver inte älska alla sorter, men det finns nog någon grönsak där ute som kan bli din nya favorit. Testa att tillaga dem på olika sätt och var öppen för att experimentera lite. Vem vet, kanske kommer du upptäcka en ny grönsaksgryta som kommer att få dig att sträcka armarna mot himlen och ropa "Jag älskar grönsaker!"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Kontakta mig...
0 of 350
>