Våra träningsprogram

Våra träningsprogram bygger på evidens och över 20 års erfarenhet, är noga planerade för att ge maximalt resultat. Träna hemma eller på vilket gym du vill, här har vi ett recept för dig som vill lyckas. 

Du har tillgång till att du behöver direkt i en app.
Där ser du dagens pass och kan välja att titta på instruktionsvideo direkt i mobilen. I appen kan du föra träningsdagbok och följa din utveckling. Du kan även kommunicera med coachen. 

Vardagshjälte

Vårat träningsprogram går under namnet Vardagshjälte, vilket är målet med träningen. Att skapa förutsättningarna att bygga en stark, hållbar och rörlig kropp. Genom bra och effektiv träning så blir livet enklare, du har mer motsåndskraft mot stress och orkar med vardagspusslet. Du blir helt enkelt den vardagshjälte som din omgivning behöver.

Träningen är planeras utifrån en linjär progressionsmodell. Det betyder att du som utövare går igenom 3 olika träningsperioder, detta för att bygga upp din kropp och minimera skador. En träningscykel innehåller en grundträningsfas, en maxstyrkefas och en powerfas.  I varje unik fas anpassas vikter, repetitoner, hastigheter och övningsval. Allt för att träningen ska upplevas inspirerande, utvecklande och skadeförebyggande. 

Hur ser en vecka ut för en vardagshjälte?

Vi rekommenderar träning 3 till 5 gånger i veckan, vilket beror på hur träningsvan du är, hur mycket tid du har över och vad ditt mål med träningen är. Under veckan hinner du jobba med din styrka, kondition, rörlighet, balans, stabilitet och uthållighet. Allt detta får du på 3 till 5 träningspass varje vecka. 

Hur tuff är träningen?

För att anpassa träningen till din nivå erbjuder vi olika steg i vårat träningsprogram. Detta för att du ska hitta in i träningsglädjen på just din nivå! Våra steg är:
Prepare - Passar dig som är igång med träningen och vill ha mer struktur och noga utvalda övningar som ger resultat.
Perform - För dig som har stora krav på att utvecklas. Du känner dig stark och är igång med träningen. Du vill bli starkare, snabbare och mer uthållig.  
Hemmaträning, med kroppen som belastning - För dig som vill träna utan krav på att gå på ett gym. Du kan utföra träningen i hemmet, i en park eller i företagsgymmet. 

Hur mycket tid tar det att träna?

Tiden som går åt till våra pass skiljer sig beroende på vilken nivå som du väljer. I början kan det ta lite mer tid, för att det kräver mer interaktion med appen. När du är mer van så går det snabbare. Bästa tipset är att gå igenom passet innan träningen så du vet vad du ska göra.  
Prepare - Perfekt för dig som vill träna under en timme
Perform - För dig som har lite mer tid till träning, räkna med ca 75-90 minuter per pass
Hemmaträning - För dig som tycker 40-60 minuter per träningspass är lagom. 

Vilket upplägg passar dina förvändningar bäst?

Alla våra upplägg kommer att utmana dig. För att vi ska utvecklas behöver träningen utmana oss. Givetvis handlar det om vad du gör under själva träningspasset. Men uppläggen planeras noga för att succesivt utmana dig mer desto mer van du blir.


Prepare - Du vill ha övningar som ger dig resultat. Du kommer att bli starkare, mer uthållig och rörligare. Vi tränar med både skivstång, hantlar och kettlebells.
Perform - Tar dig djupare in i gymmet. Du kommer att öka ditt 1 RM i vanligt förekommande övningar som ex back squat, deadlift, snatch och clean & jerk. Du lär dig att gå på händer och att utföra pull-up, både strikt och kippande. Många som följer perform tävlar i olika hinderbanelopp eller CrossFit-tävlingar.
Hemmaträningen - Rejäl träning som bygger upp dig från grunden. Vi tränar alla kroppens funktioner redan efter några veckor kan du känna märkbara resultat. 

Läs mer om uppläggen nedan

Prepare

I Prepare använder vi oss av olika basövningar(knäböj, marklyft, pressar, utfall) och tränar både power cleans och tränar vår överkroppsstyrka. 

Ett pass inleds vanligtvis med en styrkeövning. Det kan vara en utfallsvariant, latsdrag i maskin eller en komplex övning som power clean. Efter styrkeövningen tränar vi ibland en eller två styrkeövningar till, då med mer inslag av balans och stabilitet. Förutom att träna bålmuskler så avslutas träningspasset med någon form av pulsträning. Det kan vara genom cirkelträning, intervallträning eller cardioträning(ex löpning eller roddmaskin)

Perform

I Perform låter vi kroppen få uttrycka sig på många olika vis. Vi bygger en stor styrka i basövningar och tränar kontinuerligt på både olympiska lyft(Snatch och Clean), handgång, dubbelhopp med hopprep samt lär oss den kippade tekniken i pull-up. 

Deltagarna i Perform sätter nya personbästan i allt från back squat till max antal strikta pull-up. Vi tränar mycket i intervallform och pulsen är ofta hög. 

För gillar du att utmana dig själv och är nyfiken på hur bra du kan bli. Du tycker om när du blir starkare, både i skivstångsövningar som i löpspåret. 

Hemmaträning

Oavsett om du känner dig ovan och lite ringrostig eller träningsvan men behöver en nytändning så kommer du att bli både starkare och mer uthållig av detta program. Övningarna är noga utvalda för att utveckla dig. Tidigare deltagare har vart allt från långtidssjukskrivna, covid-19 patienter till triatleter. 

Du får 3 träningsdagar i veckan, en av dagarna kan du dessutom välja att utföra i cirkelformat eller springa utomhus. Vill du hellre cykla eller använda en annan form av konditionsmaskin så går det givetvis bra. 

Träningspasset inleds ofta med en styrkedel, följt av en del specifik för bålen och träningspasset avslutas med en del som höjer pulsen.
Förutom videos till alla övningar beskrivs de även i text med tips på teknik. 
Går det att få stöd av fler?

För alla våra vardagshjältar har vi en stängd grupp där du har möjlighet att hitta stöd, motivation och inspiration från de andra hjältarna. I våra grupper är det schysst och accepterande stämning där du är accepterade precis som du är. Du kan få hjälp i hur du utför övningar eller hitta en träningskompis att köra med. Självklart hänger både Anders & Stefan i gruppen!

Hur vet jag att jag utför övningarna rätt?

Du får all träning i din app, varje dag står det precis vad du rekommenderas att genomföra. Du får övningar beskrivna med text, och självklart tydlig film på utförandet. Det gör att om du kollar på våra filmer, testar rörelsen och sen kollar igen så blir det utmärkt. Ingen övning kommer se exakt lika dan ut för dig som för alla andra, och är du osäker så är vår stängda grupp på Facebook perfekt för att lägga ut en film på när du genomför övningar. Där får du snabbt tips av andra i gruppen så ni kan bli starkare tillsammans. 

Prova livet som en vardagshjälte!

Våra Vardagshjältar

"Jag ska "aldrig" sluta gymma. Hade ett uppehåll på nästan 1 år och då kom rygg problemen som ett brev på posten. I dag var första gången sedan i somras som jag tränade utan att ha ont i ryggen. Skönt var det! Tack bröderna Björk! Det blir nog att köra ett år med er. Den korta tid vi testkört nu och hur kroppen reagerat är grymt - 5 veckor in i programmet"

Jarno

Vardagshjälte

"En paus från träningsprogrammet till förmån för trädgårdsprojekt. Grym träning ändå ?? För ett par år sedan hade vi varit fullständigt ledbrutna av allt grävande men nu känns det bara skönt i kroppen."
"Genomförde loppet med en skön känsla i kroppen rätt igenom ?? Har dock behövt ett par dagars återhämtning för det tog rejält på kroppen, även om det inte kändes så under tiden vi sprang. Träningen med Vardagshjältar känns helt rätt, kommer komplettera med lite teknikträning i Malmö och sedan kör jag igen i Köpenhamn i september! Det var så roligt! Funderar ni på att anmäla er så kör!!!"

Johanna

Vardagshjälte

Betala direkt med swish
Då får du access direkt när vi satt upp allt!

Vardagshjälte, 1 månad

Osäker på hur länge du vill köra?

Köp en månad i taget

229:-

Swish: 123 258 18 09

Skicka in en betalning med Swish och fyll i formuläret nedan för att bli en vardagshjälte!
Det kan ta upp till två arbetsdagar innan aktivering av träning,
självklart börjar din tid den dag du får tillgång till träningen.

Det går även bra att skicka ett mail till stefan@coachbjork.com.