Stärk upp din kropp från grunden

12 veckors träningsprogram som stärker dig inifrån och ut

Mer om Upplägget

Vem är träningen till för?

Om du gillar att träna med kettlebells och vill känna dig både stark, mjuk och rörlig så är det här träningsprogrammet för dig! 

Det är rak och teknikenkel träning som stärker upp din kropp från grunden. 

Hur många pass i veckan?

Du får tre härligt utmanande pass i veckan.

Varje pass tar ungefär 40-45 minuter att genomföra och innehåller träning för kroppens viktigaste muskler.

Smart och stärkande träning

För att bli riktigt genomstark är det viktigt att först bygga en stabil grund. Vi lockar fram din inre styrka. Fokuserar på kvalité före kvantitet och bygger dig stark inifrån och ut. 

Egen träningsapp

Alla träningspass presenteras pedagogiskt med både video och beskrivande text. Allt samlat i träningsappen där du förutom att chatta med coachen även kan följa din utveckling. 

Är träningen för tuff för mig?

Hur tuff en träning upplevs handlar framför allt om vilken intensitet du väljer att utföra träningen på. Om du känner dig lite ringrostig är min rekomendation att du tar det lite lugnt i början. Det är lätt att rusa och pusha sina gränser när man hakar på nya saker. Men försök att ändra ditt mindset och skynda långsamt. Du har säkert hört att Rom inte byggdes på en dag, samma sak gäller din drömfysik.

Vad behöver jag för utrustning?

Träningsmatta
En bra träningsmatta gör träningen mer behaglig. Du kommer att befinna dig i sittande, liggande och knästående positioner. 

Ett par kettlebells
För att få bra variation och kunna stärka såväl stora som små muskler kan det vara en god idé att ha 2-4 Kettlebells i varierande storlek. Är du ovan funkar 8-16kg.Den mer träningsvane kan behöva upp till 24 kg. 

FAQ

Vilka muskelgrupper tränar jag?

Du kommer att träna hela din kropp i varje träningspass. Ben, armar, mage och rygg. 

Du kommer bland annat att swinga, pressa och lyfta din kettlebell. Om du har lite olika vikter tillgänglig skapar det  förutsättning för varierad och rolig träning. 

Jag kanske är för otränad?

Träningen passar både nybörjaren och dig som är mer träningsvan. Du kan enkelt anpassa belastningen utifrån dina förutsättningar. Tipset är dock att gå ut lite försiktigt om du känner dig lite ringrostig. Lite träningsvärk kan vara skönt men vi vill undvika allt för mycket träningsvärk då det kan göra att du hoppar över träningspass. 

Hur långa är träningspassen?

Passen tar ungefär 45-60 minuter att genomföra. I början brukar det ta lite längre tid men när du byggt upp en vana att träna med app kommer passen att flyta på snabbare. 

Hur många och tunga Kettlebells behöver jag?

För att få bra variation och kunna stärka såväl stora som små muskler kan det vara en god idé att ha 2-4 Kettlebells i varierande storlek. 

Är du ovan funkar 8-16kg.

Den mer träningsvane kan behöva upp till 24 kg. 

Hur kan ett träningspass se ut?

Varje vecka innehåller 3 olika pass. Uppvärmning, bålträning och den avslutande rörligheten är oftast den samma under hela veckan. I styrkedelarna och konditionsdelen förekommer det mer variation. 

Pass 1, veckans första pass, har ett mer styrkebetonat fokus. Pass 2 fokuserar på power och lite längre konditionsträning och i pass 3 har du en skön mix av power, styrka och kondition. 

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Tidigare deltagare berättar att smärta i rygg, axlar/nacke och knän minskat. Hos en del försvann till och med smärtan. Jag tror att det kan förklaras genom att vi tränar naturliga rörelser och att kettlebellen i sig utmanar kroppens stabilitet och balans. 

Förhoppningsvis känner du dig starkare i hela kroppen. Att du har bättre kontroll i dina bålmuskler och känner dig lättare när du går i trappor. Du kommer nog att uppleva att golvet är närmare än förut, att du kan böja dig längre framåt. Att du har blivit smidigare helt enkelt. 

Går träningen att anpassa?

Absolut! Stäm av med coachen hur du kan anpassa övningarna så att de passar dig. Du kan chatta med coachen direkt i appen eller dra iväg ett mail till stefan@coachbjork.com

Är det samma träningspass över hela perioden?

Träningen kommer att varieras över tid. Exempel på variation kan vara att repetioner och/eller antal set ökar/minskar. Att övningar bytts ut eller att du uppmanas att ta en tyngre kettlebell än du normal gör. Dina 12 veckor är uppdelade i tre mindre block, 4 veckors block. Det bidrar till en gynnsam progression vilket leder till att du utvecklas och blir starkare under hela träningsperioden.

Hur kan jag mäta mina framgångar?

Din första träningsdag är en testdag. Här får du utföra övningar som testar din balans och rörlighet men även styrka och kondition. Det blir ett perfekt test på din nuvarande fysik. I appen kan du exempelvis notera tid, reps eller hur många varv i cirkelträningen du klarade av. En träningsdagbok med andra ord. 

Det sista passet i programmet är samma som det första passet, dvs testpasset. Då kommer du att få svart på vitt hur mycket du har utvecklats. Om du bara följer planen till 80% så vågar lova att du kommer att prestera bättre, rent av krossa ditt första resultat. Vi blir ju bättre av träning. Om vi skulle bli sjuk eller missa några pass spelar i det stora hela inte så stor roll. det viktiga är att kliva upp på träningshästen så snart du är frisk eller tillvaron lättat. 

Kom också ihåg att "någon träning är alltid bättre än ingen träning"

Hur går betalningen till?

En faktura kommer att skicka ut och när den är betald så läggs träningen upp i appen.

Träningsappen kan du närsomhelst ladda ned, sök på Truecoach via Appstore eller Google Play. 

Vad händer när jag anmält mig?

När du väl har anmält dig får du inom kort ett välkomstmail från coachen med mer information om träningen, hur du laddar ned appen och hur du går till väga om du har frågor kring din träning. 

Min ambition är att du ska känna dig trygg och ha full koll på hur träningen går till. 

Måste jag träna på gym?

Passen funkar utmärkt att utföra på gymmet , i hemmet eller varför inte utomhus?

En golvyta som är minst 3 kvm är att föredra. Det skapar möjlighet att verkligen ta ut rörelserna ordentligt. 

Vad gäller takhöjd så är det optimala om du kan sträcka ut dina armar helt, utan att händerna tar i taket. 

låt din inre styrka även synas på utsidan

TRÄNING FÖR ATT ÖKA VARDAGSSTYRKAN OCH FÖR ATT BLI RIKTIGT JÄKLA GENOMSTARK

Om träningen


Jag knaprar i mig passen en efter en - dem är så härliga och jag känner att dem behövs.


Smärtan i höften och ryggen har gett sig och känslan av att vara stark och ha bättre hållning är ju underbar. Sen att matchvikten infunnit sig är ju ett extra plus i kanten.


Tack för bra upplägg och jag fortsätter köra - är så kul 👏💪👊


Sandra Hemmatränare


Impad av genuin professionalitet från din sida under gårdagens PT-Träff 💪🏼


Frank - PT Klient


Jag har stort förtroende för dig och dina kunskaper. Du har nytänk och intresserad av att testa och utveckla nya saker 💪


Jarno - Gymmare

>