Träningsplanen är uppdaterad. Nu är det upp till dig.

SMALL DETAILS

BIG DIFFERENCE

STÄRKANDE

LUSTFYLLD

UTVECKLANDE

funktionell gymträning

Rolig och härligt utmanande träning som faktiskt blir av.

FUNKTIONELLA ÖVNINGAR

En kropp som är väl rustad för vardagens utmaningar och äventyr behöver också tränas i naturliga rörelser på gymmet. Är övningarna smarta läker kroppen ihop och du lockar fram din inneboende urkraft.

ALLA STORA MUSKELGRUPPER

I varje träningspass tränar du kroppens viktiga muskler.


Redskap och repetitioner varieras utifrån aktuellt forskningsläge. Du får bättre resultat med mindre träningstid.


Grymt effektiv träning med andra ord.

MÅNGA TRÄNINGSKVALITEER

Vill du bli starkare måste du träna på att ta i. Vill du bli snabbare måste du träna på att springa fort. 

Genom att träningen är uppdelad i olika cykler maximeras ditt resultat. 

Under programmets gång kommer du att uppleva den magiska känslan av att utvecklas, att bli bättre. Att orka mer. Att bli stark på riktigt.

NOG SNACKAT. BÖRJA TRÄNA

Har du läst tillräckligt mycket? Redo att haka på träningen? Klicka på knappen nedan för att anmäla dig. 

från 167:- per månad

VAD DRIVER DIG?

Träningsplanering över tid som får dig att förflytta gränser.

PREPARE

OWN IT

Målet med Prepare är att skapa träning som får dig att bli grundstark på riktigt. Du känner dig mjukt & rörlig med med en kraft och uthållighet som får backarna i skogen att verka mindre branta. De utmaningar som vardagen slänger på dig dansar du lätt förbi. Du känner kraft och energi över hela dagen och din sömn har blivit bättre.


LITE OM TRÄNINGEN

3 pass i veckan

45-60 minuter per pass

PERFORM

SMASH IT

Du går igång på tanken om att bli ditt bästa jag. Du får en kick av utmaningar och gillar att mäta dina krafter med andra. Det kan vara under en organiserad tävling, mot dina arbetskamrater eller den helt cykel-pendlaren framför dig, som du bara måste cykla om.

Du vill se dig som en person som hanterar en skivstång lika bra som kroppsviktsövningar. Du vill kunna springa snabbt, ro långt och har mål om att sätta nya personbästan. 

LITE OM TRÄNINGEN

5 pass i veckan
60-75 minuter per pass

PRISSÄTTNING

1 MÅNAD

300:-

Testa och se om detta är något för dig.


3 MÅNADER

199:-

per månad

Tillräckligt lång tid för att se börja märka framsteg


12 MÅNADER

167:-

per månad

Skapa förutsättningar för en hållbar vana.


Om träningen

Välplanerad träning som gör dig skadefri, funktionell och genomstark.

BLOCK

Träningen är indelat i 4 övergripande block. I varje block fokuserar vi extra mycket på just den träningskvaliten. 

Tränar du samma förmåga för länge så minskar den positiva träningsresponsen, du utvecklas inte längre i samma takt. Kroppen blir bekväm med de utmaningar den ställs inför och du tappar


Genom att dela upp träningen i block tillåter vi inte kroppen att bli bekväm, den måste utvecklas för att anpassa sig. 


Blocken varierar i längd, mellan 3 och 6 veckor, och kommer i 3-4 olika faser där varje fas bygger vidare på redan befäst kunskap. 

PERIODISERING

Varje block är noggrant planerat för att maximera responsen av träning. Detta görs bland annat genom att ta hänsyn till och förändra parametrar som styr effekten av träning. Det kan exempelvis vara antal repetitioner, set, vila mellan set och intensitet. 

I varje block sker förändring över tid. Små justering, mellan enskilda träningspass, till större justeringar mellan veckorna.


Mer träningstid är oftast inte lösningen på att bli bättre. En bättre plan och smartare planering skapar gynnsamma förhållanden för att utvecklas över tid. 

STRUKTUR

Varje träningspass följer samma struktur. Du kommer att märka en röd tråd oavsett om övningar, volym och intensitet förändras. Vi sätter fokus på de delar som ofta håller oss tillbaka. Delar som kan vara skillnaden mellan att känna sig ringrostig i en övning till att äga den! Om vi bättre lär kroppen hur den ska samarbeta får du ut mer av kroppen, du blir mer effektiv. 

Detta kallar jag för smart träning. 

STARK - SNABB - KRAFTFULL

Om ditt hus ska vara stabilt behöver varje enskild del byggas med omtanke och hänsyn till övriga delar. Utan väggar på huset blir det jäkligt svårt att få till ett stabilt tak. Vi vill ju faktiskt ha skydd för regn och rusk även i busväder när stormen går för fullt. 

På samma vis behöver vi tänka med vår kropp och vad vi utsätter den för. Även om du drömmer om att kunna utföra ett sittryck/squat snatch så behöver du först bemästra knäböjet. För om du inte kan utför ett stabilt knäböj, hur ska du då kunna utföra ett knäböj med en skivstång på raka armar?


I träningen börjar vi från grunden och bygger succesivt upp kroppen för att tåla högre belastning och mer utmanande övningar. Vi är noggranna med de små och noggranna stegen eftersom vi vet att vi kommer snabbar till målet än om vi skulle ta stora och slarviga steg.

Vi skyndar långsamt. 


PLANERINGEN ÄR KLAR

NU ÄR DET DIN TUR ATT JOBBA!

MER OM BLOCKEN

Kunskap, erfarenhet och ett öga för detaljer

Blocken är designade och har sitt huvudfokus för att förbättra en specifik förmåga:

  • Grundstyrka - din förmåga att kunna motstå yttre belastning med bibehållen teknik. En bättre hållning genom hela knäböjet eller en högre och mer alert position i löpningen. Du bygger en stark och hållbar styrkebas.

  • Uthållighet - att kunna hålla en högre intensitet under längre tid. Du klarar av att ro 5 km på kortare tid eller klarar av fler varv i en AMRAP. 

  • Råstyrka - Exempel kan vara att öka ditt personbästa i Marklyft och Militärpress. Din kropp klarar av riktigt tuffa utmaningar och du märker av en ökad kroppskontroll. 

  • Power - din förmåga att på kort tid utveckla kraft. Exempel kan vara ökat personbästa i 1 RM i Clean & Jerk, bättre effekt på Air Bike´n och en ökad kapacitet i de riktigt jobbiga och korta intervallerna. 

VANLIGA FRÅGOR

  • OM TRÄNINGEN

  • OM APPEN

Är träningen för tuff för mig?

Hur tuff en träning upplevs handlar framför allt om vilken intensitet du väljer att utföra träningen på. Om du känner dig lite ringrostig är min rekomendation att du tar det lite lugnt i början. Det är lätt att rusa och pusha sina gränser när man hakar på nya saker. Men försök att ändra ditt mindset och skynda långsamt. Du har säkert hört att Rom inte byggdes på en dag, samma sak gäller din drömfysik. 

Vad ska jag göra om en övning är för svår? 

Alla övningar går att anpassa så att de passar din kropp och dina förutsättningar bättre. Om du märker att någon övning inte fungerar att utföra rekommenderar jag dig att höra av dig till mig, din Coach. Tillsammans kan vi hitta alternativ som i slutändan ger dig minst lika bra resultat.

Vilka övningar förekommer? (Prepare)

Den funktionella träningsiden bygger på att våra kroppar är skapta för att röra sig. En kropp mår som bäst när den är i rörelse och träningen som utförs på gym bör vara, i så stor utsträckning som möjligt, likt våra naturliga rörelsemönster. 

Vi kommer främst att använda oss av övningar som utförs på gymmets fria yta. Olika varianter av knäböj, utfall, marklyft och pressar. Redskap kan vara skivstänger, hantlar, kettlbells och hoppboxar. 

Övningar i riggen kommer att vara ett återkommande tema. Du får lära dig olika varianter av hängande övningar och rätt som det är utför du din första strikta Pull-Up. 

Vilka övningar förekommer? (Perform)

Precis som i Prepare så tränar vi upp våra naturliga rörelsemönster men i detta program drar vi det lite längre. Vi kommer att addera power och kraft i lite mer komplexa övningar. Snatch, Clean & Jerk, kippade varianter av Toes To Bar och Pull-Up är vanligt förekommande i träningen. Även om du idag inte behärskar dessa så kommer du att ges tid och förutsättningar att bemästra dem. 

I perioder kommer du att klättra i rep och lära dig nya gymnastiska övningar i ringarna. 

Du kommer att bli starkare i Knäböj, Marklyft, Militärpressar och de olympiska lyften. Din uthållighet i riggen kommer att öka och synen på dig själv kommer att förändras. 

ANMÄL DIG HÄR